Kahvilat, ravintolat ja puodit Mäntyharjussa

Kaikki kivat kahvilat, ravintolat, puodit ja pikkuputiikit sekä ihana kirppiksemme Mäntyharjussa. Osa mainituista on avoinna talviaikaankin.

- Piia Mäkilä/Huoneistomajoitus Unelma -

Ostoksille ja herkutteluun

Mäntyharjussa on monta kivaa kahvilaa ja pientä putiikkia, kuten Puoti Suerte sekä Tarjan Muotipuoti jossa piipahtaa ostoksilla. Täällä on myös mainio kirpputori, Reissukirppis jossa kannattaa ehdottomasti käydä! Kuvassa ystäväni Titta, jonka käsissä kukoistavat  Puoti Suerte sekä Makasiinin Puoti & Kahvila. 

Kahvilat ja ravintolat
Mäntyharjussa

Kahvilat 

Koko vuoden avoinna olevia kahviloita on kaksi; Kaneliässä ja Pullapuoti. Molemmat ovat kivoja ja molemmissa kannattaa käydä. Kahvia saa tietysti vähän vaikka mistä, mutta nämä ovat varsinaiset kahvilamme. Kesäaikaan suosittelen ehdottomasti myös aivan superkivaa Makasiinin Puoti & Kahvilaa sekä Miekankosken kahvilaa ja Kirkonkylän kioskia

Ravintolat 

Ravintoloita ei montaa talviaikaan ole, mutta neljä niitäkin aivan keskustassa, eli Rosmarin, Reissuravintola, Krua Lawoe Thaifood  sekä pizzeria Dada. Kaikissa käyn itse ja kaikkia voin suositella. 

Ravintola Rosmarin on italialaistyyppinen pieni ja tunnelmallinen ravintola Mäntyharjun keskustassa, josta saa myös A’la Carte -annoksia. Reissuravintolasta taas saa vaikkapa  hampurilaisiakin ja siellä on myös tilaa vaikkapa bussiryhmälle.. Molemmissa on lounaspöytä. Dada taas on paikallisten kestosuosikki, joka on useimpina päivinä avoinna klo 21 saakka, jopa talviaikaankin. Meillä on myös todella hyvä thaimaalainen ravintola, Krua Lawoe Thaifood, joka on avoinna kausittain. Jos majoitut meillä Unelmassa, niin Hirvensalmen Sataman herkku kannattaa myös testata, sillä sinne on vain 20 minuutin ajomatka. 

Kesäaikaan suosittelen tutustumaan WHD Gårdin ravintolatarjontaan, Kirjokiven kartanoon sekä Taidekeskus Salmelalla sijaitsevaan ravintola Kesäheinään. 

Puodit ja putiikit Mäntyharjussa

Koko vuoden avoinna olevia putiikkeja ovat Puoti Suerte S-marketilla sekä Tarjan Muotipuoti. Molemmat käymisen arvoisia. 

Mäntyharjussa on myös erittäin hyvä kirpputori, Reissukirppis aivan keskustassa. Jos mielit kotiin tuliaisia, niin katsasta myös Stemma Mäntyharju Kaluste Kippari. Kuoma Outlet löytyy Autobuumin talosta. 

Yllättävämpiä ostospaikkoja ovat Tokmanni ja tavaratalo Mainio sekä Kärkipyörä, jos tarvitset vaikkapa kalastusvälineitä. Kodinkoneliikkeitä meillä on yksi, mutta se on sitäkin laadukkaampi eli Veikon Kone Mäntyharju

 Vanhalla Askeleen kenkätehtaalla sijaitseva työpajan kierrätyspuoti- ja myymälä kannattaa kurkata myös, sekä samassa rakennuksessa sijaitseva RUNWAY shop

Kurkilahden kierros

Kurkilahden rannat -kävelyreitti kuljettaa sinut pienelle kävelykierrokselle Mäntyharjun keskustassa. 

Matkan varrella sijaitsevat Mäntyharjun melontakeskus, Makasiinin Puoti & Kahvila, kesäravintola Kurkiniemi, Askeleen vanha kenkätehdas sekä pienpanimomme Nilkko Brewing. Kierroksen varrella olevat yritykset ovat auki kesäaikaan, mutta kävelyn voi toteuttaa myös muina vuodenaikoina. 

Lue lisää ja katso kartta: Kurkilahden rannat -kävelykierros 

Mitä muuta meillä täällä on? Tunnelmointia videossa alla, lisää vinkkejä tekemiseen, näkemiseen ja kokemiseen täällä Unelman blogissa sekä sivustolla visitmantyharju.fi

Majoitu meillä!

Mäntyharjun keskustaan on Unelmasta matkaa vain 700 metriä.
Lapset

TOP 5 retkikohteet Mäntyharju

Aina ihana Repoveden kansallispuisto, kaksi pitkää melontareittiä, Vuoden retkikohde-palkitut reitit ja Gravel-reittiverkosto. Tervetuloa luontolomalle, liikkumaan ja elpymään luontomaisemiin Mäntyharjulle!

Lue lisää »
Lumikenkäily

Lumikenkäily Mäntyharjussa

Lumikenkäillen on kiva tutustua harjuisiin maisemiin ja voit mennä minne huvittaa! Talvinen lumipeite tasoittaa kolot ja kivikot lumikengillä liikkuvan iloksi. Pääset nauttimaan talviluonnon ihanuudesta!

Lue lisää »
Majoitus

Koiraystävällinen Majoitus

Majoitu rakkaan lemmikkisi kanssa viihtyisästi Unelmassa. Koiraystävällinen majoitus tarkoittaa mm. sitä, että olemme huomioineet lemmikit ruoka- ja juomakupeilla sekä ruoka-alustoilla.

Lue lisää »
Retkeily

Repoveden kansallispuisto

Lepuuta silmiäsi kymmenien järvien ja lampien muodostamassa metsämaisemassa. Repoveden mahtavat mäet ja jylhät kalliot haastavat harrastajan kiipeämään aina vain korkeammalle.

Lue lisää »