Mäntyharju
matkakohteena

Retkeilyreittejä, kulttuuria ja autenttista kylämiljöötä järviluonnon keskellä.

Kivaa tekemistä kesät talvet
200 km Helsingistä

Mäntyharju on yksi Suomen suosituimmista mökkikunnista ja vireä tapahtumapitäjä, jossa on suositun Taidekeskus Salmelan ja Repoveden kansallispuiston lisäksi paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Meillä on mm. Vuoden Retkikohde -palkitut retkeilyreitit kuntakeskuksesta Repoveden kansallispuistoon, 4 erilaista museota, oma elokuvateatteri, pienpanimo, 3 frisbeegolfrataa, 2 kesäteatteria, Vola-Golf, moottoriurheilukeskus, hyvät ruokakaupat ja kivijalkaliikkeitä, ihania kahviloita ja kylätoreja, satoja kilometrejä gravel-reittejä, metsäleikkipuisto ja lasten MTB-rata, uusittu monitoimihalli Kisala, 12 laavua päiväretkiin ja satoja geokätköjä. 

Unelman lähellä

Syitä tulla

Sijaintimme luonnonjärvien ympäröimänä ja mäntymetsien keskellä luo hyvät puitteet kokonaisvaltaisille luontoelämyksille.  

Täällä ei ole liikenneruuhkia, ostoskeskuksia tai pilvenpiirtäjiä. Sen sijaan meillä on puhtaita järviä, virtaavia koskia, happirikasta mäntymetsää sekä lähes 500 järveä. 

Tekemistä, näkemistä, käyntikohteita sekä vinkkejä perheille, pariskunnille ja ryhmille löydät yhteiseltä matkailusivustoltamme visitmantyharju.fi

Kuinka tulla

Mäntyharju sijaitsee järvisuomessa, Etelä-Savon maakunnassa, 2 tunnin ja 200 kilometrin päässä maamme pääkaupungista Helsingistä. Mäntyharjuun pääsee junalla, linja-autolla sekä omalla tai vuokra-autolla. Junavuoroja pysähtyy useita päivittäin. Mäntyharjun länsiosan halki kulkee valtatie 5 ja itäosan läpi valtatie 15.  Myös linja-autot kulkevat päivittäin, mutta pikavuorot kulkevat ainoastaan 5-tietä. 

Liikenneyhteydet

Mäntyharjussa on yksi kaukoliikenteen juna-asema, jossa pysähtyy useita junavuoroja päivittäin niin etelän kuin pohjoisenkin suunnasta. Matka-aika esimerkiksi Helsingistä kestää noin 2 tuntia, eikä matkan aikana ole vaihtoja.

Mäntyharjun linja-autoasema sijaitsee keskustassa, tavaratalo Mainion pi-hassa. Pikavuorot ja OnniBus pysähtyvät 5-tiellä (Uutelan ja Vihantasalmen pysäkit), josta on 13 kilometriä keskustaan. Tarkista linja-autojen kulloinkin ajan tasalla olevat pysäkit liikennöitsijöiltä!

Aikataulut, lippuvaihtoehdot ja hinnat löydät osoitteista matkahuolto.fi sekä onnibus.fi

Navigaattoripalvelut toimivat yleensä hyvin ja mikäli navigaattoripalveluiden ohjeissa on puutteita, saat siitä etukäteen lisätietoa valitsemastasi majoitus-kohteesta. Lähimmät autonvuokrausliikkeet ovat lähikaupungeissa. Sähkö-autonlatauspistokkeita on tarjolla S-Marketilla sekä taidekeskus Salmelalla.

Mitä vieraamme sanovat