Lasten kanssa Mäntyharjussa

Mäntyharjussa on paljon mielenkiintoista tekemistä lasten kanssa kesät talvet. Kurkkaa vinkit, mitä kaikkea Mäntyharju lapsille tarjoaa!

- Piia Mäkilä/Huoneistomajoitus Unelma -

Suosittelemme

 • Metsäleikkipuisto Kisalalla
 • Käärmekallion eläinpiha
 • Repoveden kansallispuisto
 • Frisbeegolf
 • Geokätköily
 • Mobiilipakopeli museolla
 • Elokuvateatteri Kino
 • Reissukirppis
 • Miekankosken kahvila
 • Uimarannat
 • Laavut päiväretkiin
 • Melontakohteet
 • Monitoimihalli Kisala ja urheilualue
 • Skeittiparkki 

Kaikkea kivaa lasten kanssa! 

Vinkit 2-3 h tunnin tekemiseen 

Käärmekallion eläinpiha
Rapsuttele ja syötä eläimiä aidossa maalaismiljöössä. Eläinystäviin kuuluu aaseja, lampaita, erilaisia lintuja, kaneja, hevosia, poni, vuohia, kissa ja koira. Eläinpiha on avoinna kesäaikaan. Pihapiirissä on myös pieni kahvio. Osoite: Naaraniementie 173, 52720 Karankamäki.

Leikkipuistoon!
Tunnetuin leikkipuistoistamme on Metsäleikkipuisto monitoimihalli Kisalalla. Leikkipuisto on lasten suunnittelema ja siellä on mm. maastopyörä/hiihtokrossirata, tasapainovälineitä, pesäkeinu, esiintymislinnake, kiipeilyseinä, luontopolku sekä vaijeriliuku. Talviaikaan puistossa voi laskea mäkeä ja hiihtää. Vieressä on myös luistelualueet ja urheilualue kaiken kaikkiaan. 

Lisävinkki! Kisalalla sijaitseva ulkoliikkujien pukuhuone on näppärä lisä myös pienille lapsille, jos se vain on auki (padel-kentän puoleisessa päädyssä). Leikkipuistossa on myös katettu tulipaikka. Puita voi ostaa esimerkiksi läheiseltä Tokmannnilta. Jos majoitut meillä huoneistomajoitus Unelmassa, niin voit ottaa puita laavulle mukaasi ja lainata maksutta ulkoiluvälineitä, kuten wuuuf-liukureita. 

Skeittiparkki 
Mäntyharjun yhtenäiskoulun piha-alueella sijaitsevaa skeittiparkkia saavat käyttää kouluaikojen ulkopuolella myös muut kuin koulun oppilaat. Suunnittelu tehtiin paikallisten skeittareiden toiveiden mukaan. Kompaktista koostaan huolimatta skeittiparkki sisältää kaikki peruslaitteet  kokonaisvaltaisen skeittikokemuksen saamiseen. 

Lisävinkki! Yhtenäiskoulunkin aluetta saa kouluaikojen ulkopuolella käyttää, eli esimerkiksi koulujen leikkivälineitä!

Päiväretki laavulle 
Moni laavuista sijaitsee vesistön äärellä ja osaan pääsee autolla. On meillä erikoisuuksiakin, kuten Matkoslammen erämaasauna. Lasten kanssa kivoja laavuja ovat esimerkiksi Nuotioniemen laavu, Pitkäjärven laavu sekä Tainan laavu. 

Pitkäjärven ja Pyhäkosken laavun viereen pääsee autolla. Jos lapset ovat kiinnostuneet melonnasta, niin kannattaa kurkata Haukkavuoren tulipaikka, Mäntysaari sekä Puukonvuori. Mäntyharjun melontakeskus ja Miekankosken kahvila vuokraavat kajakkeja. Suppailla voi esimerkiksi Nuotioniemeen ja Taidekeskus Salmelan sekä luontokirkon tuntumaan.  

Haukkavuorella ja Puukonvuorella on kalliomaalauksia. Puukonvuorella myös suppa. Katso: kaikki laavut Mäntyharjussa 

Kahville ja ostoksille
Kesäaikaan suosittelemme tutustumaan ainakin näihin: Makasiinin Puoti & Kahvila,  Kirkonkylän kioski sekä Miekankosken kahvila. Kaikki sopivat päiväretkikohteiksikin. 

Mäntyharjun keskustassa on myös mainio Reissukirppis jossa on pieni kahvio. Talviaikaan toimivia kahviloita ovat lisäksi Kaneliässä sekä Pullapuoti. Tarkista aukiolo kahvilakohtaisesti. Jäätelökioskeja keskustassa on muuten kaikkiaan kolme! 

Syömään! 
Reissuravintolalta saa hampurilaisia ja A’la Cartea. Paikalliset tykkäävät myös Kurae Lawoe Thaifood -ravintolasta sekä Rosmarinista. Pitsaa saa Dadasta. Kesäaikaan kannattaa tarkastaa myös Kesäravintola Kurkiniemi. Fiinimpään ruokailuun sopii Taidekeskus Salmelalla sijaitseva Kesäheinä.  

Uimarannat 
Kunnan ylläpidossa Haapaselkä, Pekkolanlampi sekä Kurkiniemi. Muitakin on, sillä onhan meillä lähes 500 järveä! Lisävinkkinä kerrottakoon, että jos haluat tutustua yhteen maamme kirkasvetisimmistä järvistä, niin googlaa Sonnanen. Sonnanen on sijaitsee Heinolassa, Ahveniston kylän lähellä ja lähellä on myös Paistjärven retkeilyalue. 

Urheilualue
Urheilualueella ovat mm. jalkapallo –ja pesäpallokentät, ulkokuntoiluväineet, tenniskentät sekä padel-kenttä. Kannattaa katsastaa myös monitoimihalli Kisala, jossa on mm. kiipeilyseinä. 

Frisbeegolf
Keskustassa kaksi rataa, joista toinen juna-aseman tuntumassa Rantapuistossa ja toinen Iso-Pappilan takana. WHD Gårdilla on yksi (maksullinen) rata: mantyharju.fi/frisbeegolf

Repoveden kansallispuistoon
Suosituin on Ketunlenkki, mutta nähtävää ja koettavaa on muutakin, kuten vesitaksit ja Kultareittiristeily. Puistossa on kolme parkkialuetta, joista suosituin on kävelysillan (entinen riippusilta) läheisyydessä sijaitseva Lapinsalmi. Korkeuseroiltaan puiston on verrattain harvinainen Etelä-Savossa, joten kamera mukaan! 

Osan vuotta pääset muuten puiston tuntumaan junallakin, josta on liityntäkuljetus Lapinsalmelle. Kesäaikaan Lapinsalmella on myös pieni kahvio. 

Lisävinkki! Jos majoitut meillä, voit vuokrata mukaan mm. päiväreppua tai rinkkaa. Katso lisää:  luontoon.fi/repovesi

Elokuviin
Avoinna myös kesällä! Mäntyharjun elokuvateatteri on erittäin hyvin varusteltu elokuvateatteri jonka pyörittämisestä ovat osan aikaa vastuussa myös oman kylän nuoret. Katso esitykset: mantyharju.fi/kino

Museoon tai pelaamaan mobiilipakopeliä
Mobiilipakopeli on verrattain vaikea ja älynystyröitä haastava peli Mäntyharjun museoalueella. Aikaa kannattaa varata ainakin 2 tuntia ja mukaan ottaa kesäaikaan hyttysmyrkkyä. Peliä on kovasti kehuttu nuorten keskuudessa, joten voimme sitä suositella!  Lue lisää: mantyharju.fi/mobiilipakopeli

Vielä lisää!
Kaikenlaista näkemistä, kokemista ja tekemistä löydät myös matkailuyhdistyksemme sivuilta osoitteesta visitmantyharju.fi 

Yöpyminen huoneistomajoitus Unelmassa

Unelmassa olemme huomioineet pienet lapset niin, että huoneistossa on puinen vauvansänky, omat peitot ja tyynyt, puinen syöttötuoli, sitteri, vauvan amme sekä leluja, pelejä ja piirustusvälineet. Isommille lapsille on mm. Netflix ja yöpymisen hintaan kuuluu rajaton netti/WiFi-yhteys. 

Yhteiskäyttöpihalla on frisbeegolfkori vapaaseen heittelyyn, pieni puumaja ja tikkataulu. Marjoja saa syödä ja kukkia kerätä sekä pihalla loikoilla tai pelailla pihapelejä. Varastosta saadaan myös levitettyä pihalle keppihevosrata, jos sellainen kiinnostaa. 

Lämpimästi tervetuloa Mäntyharjuun ja meille Unelmaa! 

Lapset

TOP 5 retkikohteet Mäntyharju

Aina ihana Repoveden kansallispuisto, kaksi pitkää melontareittiä, Vuoden retkikohde-palkitut reitit ja Gravel-reittiverkosto. Tervetuloa luontolomalle, liikkumaan ja elpymään luontomaisemiin Mäntyharjulle!

Lue lisää »
Lumikenkäily

Lumikenkäily Mäntyharjussa

Lumikenkäillen on kiva tutustua harjuisiin maisemiin ja voit mennä minne huvittaa! Talvinen lumipeite tasoittaa kolot ja kivikot lumikengillä liikkuvan iloksi. Pääset nauttimaan talviluonnon ihanuudesta!

Lue lisää »
Majoitus

Koiraystävällinen Majoitus

Majoitu rakkaan lemmikkisi kanssa viihtyisästi Unelmassa. Koiraystävällinen majoitus tarkoittaa mm. sitä, että olemme huomioineet lemmikit ruoka- ja juomakupeilla sekä ruoka-alustoilla.

Lue lisää »
Retkeily

Repoveden kansallispuisto

Lepuuta silmiäsi kymmenien järvien ja lampien muodostamassa metsämaisemassa. Repoveden mahtavat mäet ja jylhät kalliot haastavat harrastajan kiipeämään aina vain korkeammalle.

Lue lisää »