Retkeily

Retkeilyvinkkejä ja kivaa tekemistä Mäntyharjussa kaikkina vuodenaikoina.

Retkeilyvinkit onnistuneeseen Mäntyharju-lomaan

Kivaa tekemistä kesät talvet – lyhyisiin irtiottoihin ja pidempäänkin vierailuun.

Repoveden kansallispuiston lisäksi kannattaa suunnata jollekin lähilaavulle  nokipannukahveille sekä nousta korkeille Teerniemen kallioille.  Retkeilyvinkkejä saat myös Unelmasta, sillä paikkaa ylläpitää virallinen Mäntyharju-paikallisopas Piia Mäkilä, joka on myös melonta-ja lumikenkäilyohjaaja.

Tekemistä ja päiväretki-ideoita ei puutu talviaikaankaan ja koska sijaintimme antaa siihen myöten, on täällä usein myös kauniin lumivalkeat maisemat. 

TOP vinkit Mäntyharju-lomaan

Majoitu meillä, alk. 105 eur/hlö/yö/huoneisto

Loistava sijainti luontolomaan

Huoneistomajoitus Unelma sopii hyvin retkeilijöille ja meillä saat maastopyörät tarvittaessa sisälle lukkojen taakse suojaan. Yöpymään mahtuu 1-7 henkilöä. Meille saa tulla myös lemmikin kanssa. Kauttamme saat vuokrattua kesäaikaan  sähkömaastopyöriä (fatbike) ja sup-lautoja. Talvisin vuokraamme lumikenkiä. Meiltä voit vuokrata myös muita retkeilytarvikkeita.  Unelman omistaja on Mäntyharju-paikallisopas, Mäntyharju-Repovesireittien hankesuunnittelija, Retkeilyluotsiemme pääkouluttaja sekä melonta- ja lumikenkäilyohjaaja. 

Lisää vinkkejä blogeissa >> 

Repoveden kansallispuisto

33-45 km Mäntyharjun keskustasta

Suosittu Repoveden kansallispuisto on hieno ja maisemallinen päiväretkikohde kaikkina vuodenaikoina. Repoveden aluetta kutsutaan myös pikkulapiksi, koska se on korkeuseroiltaan aivan poikkeuksellinen Etelä-Savossa ja päivämatkan päässä vaikkapa Helsingistä. Kesäisin puistossa voi patikoinnin ja päiväretkeilyn lisäksi myös pyöräillä ja meloa. Kannattaa ehdottomasti testata myös vesitaksia sekä Orilammen Majalta lähtevä Kultareittiristeily.

Suosittelemme:

Majoitu meillä

Meiltä pääset Repovedelle patikoiden, maastopyöräillen, meloen, retkipyöräreittejä ja hiekkatieverkostoja pitkin, omalla autolla ja kesäaikaan yllättävää kyllä, myös junalla! 

Lisää vinkkejä blogeissa >> 

Mäntyharju-Repovesi -reitit

Patikointi, maastopyöräily, melonta ja retkipyöräily

Harjujen ja metsäjärvien väliselle alueelle levittäytyvä ulkoilureitistö tarjoaa elämyksellisen matkan Mäntyharjun keskustasta Repoveden kansallispuistoon.
Ympärivuotinen reittiverkosto soveltuu kaikenikäisille ja osittain liikuntarajoitteisille. Reitistön varrelta löytyy majoitusta ja taukopaikkoja.

Tervetuloa melomaan, patikoimaan, hiihtämään ja pyöräilemään kauniisiin luontomaisemiin!

Syitä tulla!
Paikallisten palvelut

Meillä on Mäntyharjussa sähkömaastopyörien ja melontakaluston vuokrausta. Repoveden kansallispuistoon saa myös opastettuja retkiä. Unelmasta on matkaa reittien lähtöpisteeseen noin 1 kilometri. Meiltä saat karttoja ja vinkkejä maastoon sekä apua reittisuunnitteluun. 

Lisää vinkkejä blogeissa >> 

TOP laavut päiväretkiin

12 laavua Mäntyharjussa

Mäntyharjussa on kattava laavuverkosto, joita voit käyttää maksutta ympäri vuoden. 

12 laavua, tulipaikkaa ja kotaa
Lähilaavut Unelmasta

Kaikki laavut saarilaavuja lukuun ottamatta ovat saavutettavissa jalan, pyörällä ja autolla. Suosikkejamme ovat Pappilanniemi, Tainan laavu ja Pitkäjärvi. Matkoslammen laavusauna on myös aivan ihana! Jos tykkäät meloa, niin Haukkavuori ja Mäntysaari ovat myös erinomaisia kohteita. 

Lisää vinkkejä blogeissa >> 

Mitä vieraamme sanovat