Repoveden kansallispuisto

Lepuuta silmiäsi kymmenien järvien ja lampien muodostamassa metsämaisemassa. Repoveden mahtavat mäet ja jylhät kalliot haastavat harrastajan kiipeämään aina vain korkeammalle.

- Piia Mäkilä/Huoneistomajoitus Unelma -

3 sisäänkäyntiä (P-aluetta)
Lukuisia reittivaihtoehtoja 
Opaspalveluita ja melontavälineitä
Lähin junapysäkki Hillosensalmella
Sopii päiväretkiin ja yön yli 
Unelmasta noin 30 minuuttia 

Muista myös!
Venetaksit 
Kultareittiristeily 
Melontakalustoa puistosta
Varauskodat ja -tuvat 

Lyhyt kuvaus 

Paljon reittejä 

Repoveden kansallispuisto on erittäin monipuolinen retkeilykohde ja siksi yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista. Heinä-elokuussa puistossa on usein ruuhkaa, joten jos etsit luonnonrauhaa ja hiljaisuutta, niin suuntaa kansallispuiston ulkopuoliselle Mäntyharju-Repovesi -reiteille tai puiston itä- ja pohjoisosiin.

Paikallisen vinkit 

Korkeuserot voivat yllättää, joten varaa riittävästi aikaa ja huomioit, että matkapuhelimet eivät kallioiden vuoksi välttämättä toimi alueella. Moni tulee Repovedelle kokeilemaan yön yli retkeilyä. Unelmasta voit lainata joitakin retkeilytarvikkeita ja päiväreppua maksutta. Matkaa meiltä on kansallispuistoon autolla noin 40 minuuttia. Pyörällä matkaa on noin 35 kilometriä. Aikaa kannattaa sähkömaastopyörälläkin varata ainakin 4-5 tuntia/suunta vaikka olisikin hyvä peruskunto. 

Reittejä ja aktiviteetteja 

Puistossa ja lähialueilla on erilaisia reittivaihtoehtoja ja aktiviteetteja joko omatoimiretkeilyyn tai oppaan kanssa. 

Kolme sisäänkäyntiä

Puiston virallisista sisäänkäynneistä suosituin on Lapinsalmi, jonka läheisyydessä sijaitsee kuuluisa kävelysilta sekä lapsiperheiden suosima Ketunlenkki. Kaikkien sisäänkäyntien yhteydessä on parkkitilaa ja kesäisin Lapinsalmella on myös pieni kioski. Lähin junapysäkki sijaitsee Hillosensalmella, jossa junat pysähtyvät kesäaikaan. 

Vinkit talteen!
Vaikka puistossa on paljon kuivakäymälöitä, niin varaa itsellesi omat wc-paperit, sillä niitä et puistosta löydä. Ota huomioon että alueella noudatetaan roskatonta retkeilyä, joten sinun on tuotava roskat mukanasi pois puistosta ja lähialueilta. Ota mukaan myös jonkin verran vettä ja tutustu retkikartoissa esiintyvien kaivojen sijainteihin ennakolta.

Unelmasta löydät maksutta kansallispuiston karttaesitteen ja voit kysyä lisää tietoa. Kiva kun luit tänne saakka. Kivaa reissua Repovedelle! 

 

 

Artikkeli kirjoitettu 19.7.2023 

 

Lapset

TOP 5 retkikohteet Mäntyharju

Aina ihana Repoveden kansallispuisto, kaksi pitkää melontareittiä, Vuoden retkikohde-palkitut reitit ja Gravel-reittiverkosto. Tervetuloa luontolomalle, liikkumaan ja elpymään luontomaisemiin Mäntyharjulle!

Lue lisää »
Lumikenkäily

Lumikenkäily Mäntyharjussa

Lumikenkäillen on kiva tutustua harjuisiin maisemiin ja voit mennä minne huvittaa! Talvinen lumipeite tasoittaa kolot ja kivikot lumikengillä liikkuvan iloksi. Pääset nauttimaan talviluonnon ihanuudesta!

Lue lisää »
Majoitus

Koiraystävällinen Majoitus

Majoitu rakkaan lemmikkisi kanssa viihtyisästi Unelmassa. Koiraystävällinen majoitus tarkoittaa mm. sitä, että olemme huomioineet lemmikit ruoka- ja juomakupeilla sekä ruoka-alustoilla.

Lue lisää »
Retkeily

Repoveden kansallispuisto

Lepuuta silmiäsi kymmenien järvien ja lampien muodostamassa metsämaisemassa. Repoveden mahtavat mäet ja jylhät kalliot haastavat harrastajan kiipeämään aina vain korkeammalle.

Lue lisää »