Tekemistä ja näkemistä Mäntyharjussa

Tänne tullaan lomalle, rentoutumaan, tapahtumiin, Taidekeskus Salmelaan ja Repoveden kansallispuistoon. Vuotuisia tapahtumia ovat mm. Ilokuvafestivaali ja Mäntyharjun Markkinat. Meillä majoitut mukavasti ympäri vuoden, Mäntyharjun keskustan sydämessä.

- Piia Mäkilä/Huoneistomajoitus Unelma -

Lomavinkkejä Mäntyharjuun

Mitä tehdä, minne mennä 

1.6.2023 

Mäntyharjussa on upea ja uniikki Taidekeskus Salmela, läheinen Repoveden kansallispuisto, viisi museota, kaksi kesäteatteria, upea monitoimihalli Kisala urheilualueineen, ensiluokkainen elokuvateatteri Kino,  pienpanimo Nilkko Brewing ja Nilkko Taproom, kolme frisbeegolfrataaVola-Golf ja Vänttigolf, monta ihanaa kesäkahvilaa, PopUp-puoteja, monipuolinen kirpputori Reissukirppis, useita päivittäistavarakauppoja, ravintoloita ja pieniä putiikkeja. Meillä on myös mahtava retkeilyreittiverkosto, jossa voit patikoida, meloa, maastopyöräillä, gravel-pyöräillä, suppailla ja fiilistellä luonnossa monin tavoin.

Museot Mäntyharjussa 

Mäntyharjusta löytyvät museot ovat Iso-Pappilan museo ja Korsupuisto, Miekankosken uittomuseo, Alhon kotimuseo, Verkkomuseo sekä uniikki Automuseo WHD Gårdilla. Iso-Pappilan museoalue sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Huoneistomajoitus Unelmasta ja meiltä sekä Mäntyharjun torin matkailuinfosta voit vuokrata sähkömaastopyörän tai perinteisen polkupyörän. Samalla voit vierailla Taidekeskus Salmelalla, joka on aivan Iso-Pappilan museoalueen lähistöllä ja nähdä läheisen luontokirkon alueen. 

Taidekeskus Salmela ja Kirkonkylän miljöö 

Salmela, Iso-Pappilan museo, Korsupuisto ja luontokirkko sijaitsevat kaikki kauniissa Kirkonkylän miljöössä. Pääset sinne myös kaunista Rantareittiä ja Citypatikkaa pitkin. Iso-Pappilalla on myös mobiilipakopeli Ajan takaa, johon suosittelen tutustumaan.

Kesäteatteriin

Molemmat kesäteatterimme tarjoavat esityksensä suurella sydämellä. Katsojille on katettu katsomo sekä väliaikatarjoiluja. Kesäteatterimme ovat Mäntyharjun kesäteatteri Iso-Pappilan museoalueella ja Koirakiven Kesäteatteri kauniissa maalaismiljöössä Koirakivessä. 

Junalla luontoon 

Meille pääset myös junalla, josta on suora yhteys melontareiteille ja Citypatikalle. Keskustaan noin 500 metriä ja Taidekeskus Salmelaan noin 3 kilometriä. Meille huoneistomajoitus Unelmaan on  vain 650 metriä. 

Taidekeskus Salmela

Upea konserttikesä ja laadukkaita taidenäyttelyitä. Kurkkaa koko tarjonta osoitteesta taidekeskussalmela.fi

🎶 Kesätapahtumia Mäntyharjussa 2023 🎶
Osa tapahtumia löytyy lyhytosoitteella mantyharju.fi/tapahtumat > alla poimintoja kohokohdista 👇🏼

10.6. Salmelan avajaiskonsertti: Töölö Brass solistinaan Mika Nisula
12.–17.6. Mäntyharjun musiikkiviikko – Rakkaudesta lauluun ja tanssiin!
26.6. Mäntyharjun Markkinat 
29.6. Pekan-Pelit, Vola-Golf
30.6.–1.7. Tilkkumessut Mäntyharjussa
1.7. Esa Saarisen luento Salmelalla
1.–15.7. Mäntyharjun kesäteatterin esitykset
1.–2.7. Melonnan M1, Linkkumylly
8.7. DDT Jazz Band solistinaan Johanna Försti
12.7. Vola Open, Hartolan Golf-kentällä, 10. juhlavuosi
15.7. Jarkko Ahola ja Guardia Nueva joht. Raimo Vertainen
15.7. SRM Swimrun Mäntyharju uintijuoksutapahtuma
19.7. Anna Puu duo
21.7. Kasari/Ysäri Disco, Makasiini
22.7. Tuomari Nurmio & FOLX
26.7. Sir Elwoodin hiljaiset värit
28.7. Esa Eloranta -konsertti, Makasiinin puoti
1.–6.8. Ilokuvafestivaali
5.8. Waltteri Torikka ja Salmela Festival Orchestra
5.-6.8 Melonnan M2, Linkkumylly
12.8. Hector & His Power Band
12.8. Kesäteatterin yönäytös: Rikas, rakas, köyhä varas
26.8. Venetsialaiset Kurkinemessä
26.8. Repovesi 20-vuotta -pääjuhla

Haikkusafarit Hinkkuri Higland -tilalla

Kesäkaudella Safari-iltoja järjestetään juhannusviikosta elokuun puoliväliin parittomien viikkojen tiistaipäivinä kello 17.00 alkaen.

Repovesi 20-vuotta juhlavuoden ohjelma

Repoveden kansallispuiston 20-vuotisjuhlavuoden tapahtumat löydät kansallispuiston sivustolta; luontoon.fi/repovesi

Tarjolla on monenlaisia retkiä ja juhlavuoden ohjelmaa. Virallinen juhlapäivä on lauantaina 26.8.2023 klo 11.00-14.00. Puiston lähistöllä, Hillosensalmella, pysähtyy myös tänä kesänä juna, joten voit hurauttaa Unelmastakin puistoon junalla. Juna-asemalle on meiltä matkaa noin 650 metriä. 

Mäntyharjun Kesälehti 2023 🗞️

Nappaa uusittu kesäesite itsellesi päivittäistavarakauppojemme auloissa olevista esiterullakoista, kesäinfosta torilta, tai katso Mäntyharjun kesälehti 2023 verkossa.

Matkailuinfo Mäntyharjun torilla

Torin infopiste on avoinna koko kesän itsepalveluperiaatteella vähintään klo 10-18 ajalla 10.6.-20.8.2023. Matkailuneuvoja on infopisteellä aina ma-la välisenä aikana klo 10:00-14:00.

Pistä seurantaan: 
#mäntyharju #visitmäntyharju 

Tervetuloa meille kylään! 😍

 

Lapset

TOP 5 retkikohteet Mäntyharju

Aina ihana Repoveden kansallispuisto, kaksi pitkää melontareittiä, Vuoden retkikohde-palkitut reitit ja Gravel-reittiverkosto. Tervetuloa luontolomalle, liikkumaan ja elpymään luontomaisemiin Mäntyharjulle!

Lue lisää »
Lumikenkäily

Lumikenkäily Mäntyharjussa

Lumikenkäillen on kiva tutustua harjuisiin maisemiin ja voit mennä minne huvittaa! Talvinen lumipeite tasoittaa kolot ja kivikot lumikengillä liikkuvan iloksi. Pääset nauttimaan talviluonnon ihanuudesta!

Lue lisää »
Majoitus

Koiraystävällinen Majoitus

Majoitu rakkaan lemmikkisi kanssa viihtyisästi Unelmassa. Koiraystävällinen majoitus tarkoittaa mm. sitä, että olemme huomioineet lemmikit ruoka- ja juomakupeilla sekä ruoka-alustoilla.

Lue lisää »
Retkeily

Repoveden kansallispuisto

Lepuuta silmiäsi kymmenien järvien ja lampien muodostamassa metsämaisemassa. Repoveden mahtavat mäet ja jylhät kalliot haastavat harrastajan kiipeämään aina vain korkeammalle.

Lue lisää »